Cum diferă un urs grizzly de un urs brun?

Ursul este unul dintre cele mai mari mamifere. El este eroul epicelor, basmelor și legendelor. Ursul brun poate fi văzut la grădina zoologică, dar pentru a privi grizzla, va trebui să mergeți pe continentul american.

Ursul urs

Este așa numitul subspecii ursului brun care trăiește în America de Nord. Zona de distribuție a acestui animal aparține Alaska și regiunilor de vest ale Canadei. În Statele Unite, ursul se găsește în faimoasa rezervație Yellowstone, în Montana și în nord-vestul Washingtonului.

Ursul urs

De fapt, astăzi nu se știe cu certitudine ce fel de urs ar trebui să fie numit "grizzly". De cele mai multe ori, așa este numită rasa americană continentală.

Mulți cercetători cred că grizzly este mai bine cunoscut sub numele de ursul brun din America de Nord (o denumire diferită), o specie izolată care trăiește în adâncurile continentului nord-american, precum și pe capul Kodiak.

Prima menționare a unui urs grizos datează din 1784, când naturalistul englez Thomas Pennant a scris mai întâi despre el. Deși el însuși nu a văzut un animal viu într-o stare vie, mult mai puțin mortă, a compilat o descriere a unei grizzly, ghidată de date preluate din dosarele de pietoni ale pionierilor americani.

În 1806, generalul Zebulon Pike a fost introdus în societatea americană în studiul teritoriilor noi de doi urși grizzly, pe care militarii i-au grăbit să le doneze președintelui Thomas Jefferson în acei ani.

Ursul grizzly a fost descris din nou încă din 1815 ca un "urs teribil".

Din 1967, numele grizzly numește toți urșii mari care trăiesc pe teritoriul Alaska.

Caracteristică animală

În ceea ce privește structura corpului său, grizzly este foarte asemănător cu ruda sa din Siberia de Est. Un astfel de urs are o dimensiune foarte impresionantă - de la 450 kilograme și mai sus . El preferă să trăiască pe coastă și, în cea mai mare parte, se hrănește cu pește de somon. Acei indivizi care se găsesc în pădure sunt vegetarieni și deținuți.

Dimensiunea animalului, culoarea blănii și stilul său de viață determină condițiile în care acesta locuiește.

Relația umană

Pionierii americani care au descris grizzly ca un animal dur și feroce, însetat în mod constant pentru sângele uman, și-au înfrumusețat în mod clar poveștile, ca urmare a faptului că oamenii au o idee greșită despre un urs.

Ca o pradă potențială, un urs nu va lua în considerare niciodată o persoană, decât dacă acea persoană îi atacă deschis, sau animalul nu primește foamete extreme.

Agricultorii din secolul al XIX-lea, precum și de la începutul secolului XX, au exterminat activ populația grizzliilor, încercând astfel să-și protejeze bovinele de atacuri. Multe animale au fost ucise ca un trofeu.

În prezent, ursul grizzly este protejat de guvernul federal american, animalele moderne locuiesc în parcuri naționale.

Ursul urs

Un urs brun sau obișnuit este numit un animal predominant de dimensiuni mari, aparținând familiei ursului.

În vremurile antice, ursul brun a trăit pe întreg continentul european și putea fi văzut și într-o serie de țări asiatice (China, Japonia).

Ursul urs

Astăzi se găsește în țările scandinave (Scandinavia, Norvegia), în partea de vest a Europei (Pirinei, Alpi, Apenini), în Finlanda, Carpați, Rusia, Japonia, China, Peninsula Coreeană și așa mai departe. În Finlanda, acest animal are statutul de sacru.

Astăzi, există aproximativ 80 de subspecii acestui animal, dintre care cele mai renumite sunt:

  1. Ursul brun siberian.
  2. Italice.
  3. Tien Shan.
  4. Japoneză.
  5. Ursul urs
  6. Kodiak.
  7. Tibetan și așa mai departe.

Siberian Brown Ursul

Aspectul ursului maro

Greutatea unui urs brun variază de la 400 de tone (cele mai mici exemplare) la un kilogram până la 1000 kilograme (animale mai mari). Bărbații sunt întotdeauna de aproximativ 1, 5 ori mai mari decât femeile.

Ursul are un corp puternic, cu o botă uriașă, pe care sunt urechi și ochi relativ mici. Coada unui animal în mărime este mică, doar de la 65 la 210 milimetri, deci nu este foarte vizibilă datorită stratului gros. Ursulele au labele uriașe, puternice, cu cinci degete, la capetele cărora există gheare lungi (până la 10 centimetri) ne-atașate. Blana animalului este uniform colorată, groasă.

Culoarea unui urs brun poate varia nu numai în diferite părți ale zonei de distribuție, ci și în aceeași zonă de reședință. Culoarea blanii poate fi de culoare deschisă, maro, negru, alb-gri.

O molotă de urs o dată pe an, această perioadă durează de la primăvară până în toamnă.

Imaginea vieții

Ursul este considerat locuitor al pădurii: în Rusia se preferă să se stabilească în păduri, unde predomină vânturile, în Europa - în pădurile montane, în America de Nord și de Sud - pe coastă și în zone deschise (tundra) și, de asemenea, în pajiști alpine.

Frecventă între ursul grizzly și ursul brun

  • Ursul grizzly este un subspeci al ursului brun, de fapt, ele sunt unul și același animal.
  • Mănâncă aceeași mâncare.

diferențele

  1. Grizzlies trăiesc în principal în America de Nord.
  2. La gâtul grizului puteți vedea un guler de lână alb.
  3. Ursul grizzly are gheare mari.
  4. Ursul brun, găsit în Rusia, este mult mai mic decât un grizzly, a cărui înălțime poate ajunge la trei metri înălțime.
  5. Ursul grizzly este mai mobil decât omologul său maro.

Recomandat

Ce este mai bine injectările sau comprimatele de mexidol
2019
Diferența dintre modulele DIMM și SODIMM
2019
Ce companie este mai bine să cumpere o bicicletă Forward sau Stealth
2019